Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Eneka 35 kW Alapalokattila

Eneka 35 kW alapalo on suunniteltu 180-400 m2 ja pienempienkin tilojen lämmitykseen suuren varaajan kanssa.

Varastopesä on valmistettu corten- tai hst-materiaalista. Hst-pesää suositellaan, kun poltetaan paljon haketta, viljaa, liimalevyjä (vaneri-, lastulevyt), muoveja yms. Varastopesään mahtuu 0,5m halkoja 180 litraa.

Kattila tulee liittää vesivaraajaan, jonka suosituskoko on 1500-3000 L.                        Eneka 35 kW alapalo lämmittää pesällisellä 2000 L varaajan ja Eneka 35 kW 2.0 versio n. 2500 L varaajan.

Kattilassa on molemmilla sivuilla valmiina poltinpaikka (Öljy- tai pelletti). Kattilaan saa myös  stokeriluukun sivulle tarvittaessa.

 

 

 

Eneka alapalokattila on tilavalla varastopesällä varustettu alapaloperiaatteella toimiva kattila, jossa puu palaa ja hiillostuu varastopesän pohjalla olevalla arinalla.

Varastopesä on alaspäin levenevä, mikä edesauttaa polttoaineen alaspäin valumista ja estää holvaantumista.

Täysleveä, koko pesän levyinen ensiöilman tuloluukku antaa tasaisesti ilmaa koko arinan alalle ja mahdollistaaa tasaisen palamisen ja hiillostumisen koko arinan alalle. Arinalla puu palaa aivan kuin muissakin tulisijoissa 400-800 asteen lämpötilassa, jossa kuitenkin suurin osa palokaasuista jää liian alhaisen lämpötilan takia palamatta.

Eneka alapalokattiloissa arinapoltto on ensimmäinen vaihe, josta syntyneet palokaasut johdetaan varsinaiseen tulipesään (ns. jälkipolttopesä), jossa ne uutta ilmaa (toisioilma) saadessaan palavat loppuun luovuttaen lämpöenergiansa kattilaveteen.

Jälkipolttopesä on vuorattu tulenkestävillä massaelementeillä. Vuoraus mahdollistaa savukaasujen palamisen korkeissa 800-1500 asteen lämpötiloissa, ilman vuorausta kuuma savukaasuliekki sammuu osuessaan "kylmään" teräspintaan.

Jälkipolttopesän muoto vaikuttaa toisioilman ja savukaasujen sekoittumiseen ja palamistulokseen. Uusissa 2.0 version Eneka alapaloissa palokaasujen tehostetulla poltolla saadaan 15-25% korkeampi palolämpötila polttoaineesta riippuen.

Eneka 2.0 alapalo toimii samoin, kuin vanhemmatkin Eneka mallit, ilman erillistä puhallinta/imuria, luonnonvedolla. Tilavan varastopesän tarkoituksena on polttaa kerralla tarvittava lämpömäärä, mikä säästää lämmitystyöhön tarvittavaa aikaa.

Eneka alapalo on suunniteltu pääasiallisesti halkoa tai vastaavan kokoista rankaa polttavaksi, mikä säästää työtä lämmityksessä ja polttopuun teossa.

Kattilan hyvä polttotekniikka kuitenkin mahdollistaa myös pienemmän puun, rakennus ja pakkausjätepuun, hakkeen, turpeen yms. tehokkaan ja puhtaan polttamisen.

Puhtaan palamisen ansiosta kattilan puhdistustarve on vähäinen, ainoastaan konvektiot nuohotaan tarvittaessa.

 

 

 

 

Eneka 35 kW alapalokattila